
Posted by aktarı on 24/10/2009, 18:21:07
Kamer Genç'ten ilginç benzetme
Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, barış grubunun teslim olma sürecindeki olayları İran'daki gelişmelere benzetti.
24 Ekim 2009 / 18:59
Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, demokratik açılımın altyapısının hazırlanmadan ve kamuoyunun yeterince bilgilendirilmeden ortaya atıldığını belirterek kaygı verici günlerin kapıda olduğunu söyledi. Genç, son yaşanan süreçle İran'da Humeyni rejiminin gelmesini birbirine benzetti.
İzmir'de katıldığı bir toplantı öncesi konuşan Kamer Genç, AK Parti'nin demokratik açılımı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde oy alabilmek için ortaya attığını söyleyerek “Kürt sorunu iyi bir ifade değil. Bununla ne kastediliyor? Bağımsız bir devlet kurmak mı, yoksa temel hak ve özgürlüklerde iyileştirme mi? Öncelikle bu muğlak ifade netleştirilmeli” dedi.
KARŞILAMA TAHRİK EDİCİ
Demokratik açılımla birlikte çözüm sağlanmayacağını, aksine karmaşanın çoğalacağını kaydeden Genç, “DTP bunu siyasi zafer olarak görüyor. Ancak o karşılamalar evladını kaybetmiş insanların acılarını da tahrik ediyor. Ok yaydan çıktı mı geri çevirmek mümkün değil. 100 binler sokağa döküldüğünde ne olacak? İran'da Humeyni'nin gelişini hatırlayın. Türkiye böyle olaylara gebe tutuluyor. Çok endişeliyim” diye konuştu.
136
Responses: